Ga terug
–+ servings
Orzo salade met krokante feta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Orzo salade met krokante feta

Orzo salade met krokante feta
Bereidingstijd44 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Orzo salade met krokante feta
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 kippendij filets, schoongemaakt
  • 2 courgettes, in halve maantjes gesneden
  • 2 el olie (+extra voor het bakken van de feta)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 200 gram orzo
  • hand rucola
  • bord maizena
  • 1 blok feta
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de kip met de courgette, 1.5 el olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 20 a 25 minuten af in de oven, tot de kip en de courgette gaar is.
  • Kook intussen de orzo zoals op de verpakking vermeld, giet af en zet opzij.
  • Verhit de overige 0.5 el olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot de kip een krokante buitenkant heeft.
  • Dep de feta droog, wentel door de maizena. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de feta aan beide kanten aan tot goudbruin en krokant.
  • Snij de kip in reepjes en meng met de orzo, courgette en rucola. Leg de feta bovenop, meng eventueel direct met de rest wanneer de feta nog zacht is en door de orzo heen smelt.